Rutina de frumuseţe şi îngrijire a pielii exprimată prin simplitate.

Căutați idei despre cum să vă creaţi o rutină de frumusețe simplă dar eficientă? Iată câteva sfaturi de la o cosmeticiană specializată în a ajuta femeile să-şi îngrijească pielea şi să folosescă machiajul în mod simplu.

În ultimii ani am îmbrățișat un stil de viață simplu, aproape de minimalist și am simplificat totul, de la dulapul meu la lista de lucruri de făcut și chiar și rutinele mele de ingrijire personală şi frumusețe. Port mai puțin machiaj și folosesc mai puține produse, dar mă simt mai bine ca niciodată.

Dacă v-am făcut curioase şi vreţi să descoperiţi mai multe despre cum să vă îngrijiţi pielea în mod simplu, atunci vă invit să citiţi această postare.

Înainte de a începe trebuie să precizez că nu sunt specializată în cosmetică, motiv pentru care am apelat la sfaturile prietenei mele, expertă în a ajuta femeile să-şi simplifice rutina de frumuseţe.

Deci, dacă sunteți gata să vă simplificați îngrijirea pielii și să creați o rutină minimalistă de machiaj, sunteţi la locul potrivit.

Zilnic ne sufocăm pielea cu toate cremele, demachiantele, măștile, fondurile de ten, fardurile de obraz și produsele de înfrumusețare, toate fiind „absolut obligatorii” după spusele reclamelor, pe care ar trebui să le folosim pentru a arăta mai frumoase, mai tinere și mai bine puse la punct. Este greu să înţelegem ce este mai bine să cumpărăm, de ce avem nevoie și cum să le folosim pe toate.

Datorită faptului că suntem bombardate zilnic de publicitate la tot felul de produse de înfrumuseţare, fie rămânem paralizate în faţa ofertei şi nu mai folosim nimic, fie, cele mai multe dintre noi, le cumpărăm pe toate. Am dreptate?!

Însă, trebuie să existe o cale mai bună pentru trăi o viață simplă și totuși să arătăm și să ne simțim frumoase. Este posibil să adoptăm o rutină de frumuseţe simplă pentru a arăta mai bine şi fără să facem gaură în contul bancar?

Iată câteva sfaturi despre cum să vă simplificați rutina de frumusețe:

Simplificarea rutinei de îngrijire a pielii

Foto di Karolina Grabowska da Pexels

Chiar şi atunci când vrem să ne îngrijim pielea: less is more. Da, ştiu că există o mulțime de seruri, măști, produse de față și sisteme din care să alegem. Dar, dacă reducem totul la o rutină simplă, pielea noastră va fi fericită și sănătoasă!

Indiferent de tipul de ten pe care îl aveți (uscat, normal, mixt sau gras), este foarte important să respectați trei elemente de bază zilnice: curățare, tonifiere, hidratare. Atât! Desigur, puteți adăuga mai multe produse de înfrumusețare, dar dacă doriți să vă simplificați rutina de îngrijire a pielii, atunci rămâneți la aceste articole esențiale.

Dar, pentru îngrijirea pielii, se pleacă de la funcţiile de bază: spălatul pe faţă. Nimic nou până aici, veţi spune. Unele femei se spală pe față atât dimineața, cât și seara, altele doar dimineața, altele doar seara și altele deloc, îmi povestea amica mea. Multe persoane au impresia că pentru o bună îngrijire a tenului este nevoie de cine ştie ce produse sofisticate şi scumpe dar uită de lucrurile esenţiale ale igienei, precum spălatul pe faţă.

Imaginaţi-vă murdăria, transpirația, smogul, sebumul, praful și acumularea de machiaj pe care le avem pe față după o zi lungă de muncă. Fața este ca şi parbrizul unei mașini, adună acel film subţire de mizerie în timp și are nevoie de o bună curățare.

IMPORTANT: NU vă culcaţi cu faţa murdară! Pielea fiecăreia dintre noi are capacitatea de a se reînnoi în timp ce dormim, așa că nu ar fi rău să ajutăm procesul mergând la culcare cu fața curată. Organizați-vă în aşa fel încât să devină un obicei curățarea, tonifierea și hidratarea tenului în fiecare seară. Nu există scuze, durează doar câteva minute, iar rezultatele sunt semnificative.

Sfaturi despre cum să vă curățați fața

Foto di EKATERINA BOLOVTSOVA da Pexels

De ce este important să curățați, să tonifiați și să vă hidratați zilnic? Aceștia sunt cei trei pași simpli care vă vor menține pielea sănătoasă. Sunt elementele de bază ale pielii fericite.

Sunt convinsă că majoritatea dintre voi o faceţi deja, majoritatea femeilor ştiu cât de importantă este curăţarea tenului, mai ales seara înainte de culcare. Însă, foarte multe persoane se complică în acest proces de curăţare/demachiere folosind tot felul de produse care, în loc să cureţe, încarcă şi mai mult tenul. Pentru a vă curăța fața în mod corespunzător, utilizați apă caldă, o cârpă din microfibră și un bun demachiant pentru a o spăla bine. Pielea de pe fața noastră este delicată şi trebuie să folosim mișcări circulare ușoare pentru a întinde produsul de curățare și pentru a îndepărta murdăria.

După spălare este bine să vă ştergeți faţa cu un prosop curat pe care să-l folosiţi doar pentru faţă şi pe care să-l schimbaţi cat mai des posibil. Prietena mea recomanda să folosim de fiecare dată un prosop nou, astfel încât să nu răspândiți bacterii pe fața curată. Veţi fi surprinse să vedeţi cât de multă murdărie curătă un prosop chiar şi după ce a fost bine spălată faţa, lăsând pielea frumoasă și curată.  Beneficiile acestui mic gest cotidian sunt extraordinare. 

De ce este important să ne tonificăm pielea?

Poate că ați auzit despre apa tonică, dar nu aveți idee pentru ce este și cum să o utilizați. Să rămânem la simplu. Apa tonică este folosită pentru a ajuta la restabilirea nivelului natural al pH-ului pielii. Atunci când ne curăţăm pielea de impurităţi există riscul să o uscăm în mod excesiv şi să destabilizăm PH-ul său natural, iar tonicul o va ajuta să ajungă la un punct normal de echilibru.

Acesta poate fi aplicat fie prin pulverizare direct pe față și lăsat să se usuce la aer, fie umeziţi un tampon de bumbac și apoi să vă ștergeți ușor fața cu el. În orice caz, vă va ajuta să aveți pielea echilibrată și fericită. Este un pas simplu şi esenţial.

Chiar avem nevoie de cremă hidratantă?

Foto di Karolina Grabowska da Pexels

Indiferent dacă aveţi pielea uscată, normală sau grasă, hidratarea este esenţială. Hidratarea pielii este ca și cum aţi da apa corpului să bea. O ajută să se hidrateze și să se mențină suplă şi luminoasă.

După ce vă curățați și tonifiați, este timpul să vă hidratați. Este clar că trebuie să folosiţi o cremă hidratantă special creată pentru faţă specifică tipului vostru de ten care va ajuta pielea să se regenereze.

Aplicați crema pe faţă, gât şi decolteu cu un masaj uşor pentru a facilita absorbirea acesteia.

Îndiferent de timpul pe care îl aveţi la dispoziţie, rutina de îngrijire a pielii este foarte importantă şi nu trebuie să lipsească din cotidianitatea voastră.

Dacă vreți să duceţi rutina de îngrijire a pielii puțin mai departe, dar totuși să nu complicaţi prea mult lucrurile, puteţi adăuga o dată pe săptămână un exfoliant şi o mască hidratantă.

Exfolierea este pasul meu preferat în procesul de îngrijire a pielii pentru că ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, crește fluxul de sânge și face pielea plăcută și netedă.

Pe lângă utilizarea unui exfoliant, puteți folosi o mască o dată pe săptămână pentru un mic supliment de îngrijire. Măștile ajută la refacerea celulelor sănătoase, elimină excesul de sebum de pe piele și ajută la hidratarea feței.

După cum aţi văzut, pentru a avea o piele frumoasă şi îngrijită este nevoie de puţine produse: demachiant, tonic, cremă hidratantă, exfoliant şi o mască. Nu vreau să neg importanţa unor produse de nişă foarte scumpe şi extrem de eficiente, vreau doar să precizez că se poate face mult şi cu puţine produse esenţiale. De multe ori este mult mai importantă rutina zilnică de îngrijire decât folosirea ocazională a unor produse firmate.

Cum să vă simplificați rutina de machiaj

Foto di zhugewala da Pexels

Îngrijirea pielii este baza unei rutine bune de frumusețe, iar machiajul este ca şi cireașa de pe tort. Un bun machiaj nu trebuie să fie complicat și aveți nevoie doar de o mână de produse. Țineţi doar câteva elemente esențiale de machiaj minimalist care să vă evidențieze frumusețea voastră naturală.

Elementele esențiale pentru un machiaj minimalist

Aveţi un sertar de machiaje debordant? Pierdeţi zilnic timp pentru a găsi ceea ce aveţi nevoie, iar produsele voastre de machiaj ocupă prea mult spaţiu?

Rămâneţi la simplitate şi în ceea ce priveşte make up-ul şi păstraţi doar ceea ce vă place cu adevărat. O colecție minimalistă de machiaj cu mai puține produse este calea de urmat.

O colecție minimă de machiaj constă, în general, din: fond de ten (pentru a vă uniformiza nuanța pielii), contur (pentru a crea umbre și a da un pic de tridimensionalitate), fard de obraz, fard de pleoape, mascara şi un ruj.

Orice altceva este în plus și poate fi ok pănă la o anumită limită. Produsele suplimentare de machiaj ar include un eyeliner, un produs pentru sprâncene şi un bronzer.

Dacă doriți să vă simplificați rutina de înfrumusețare, trebuie să încetați să cumpărați toate produsele pe care industria de frumusețe vi le propune. În schimb, ideal ar fi să vă găsiţi acele produse preferate care vi se potrivesc şi să rămâneţi la ele. Sau, mai bine zis, creaţi-vă o colecție de machiaj personalizată și spuneţi la revedere de la restul!

Ştiu, este uşor de spus dar greu de făcut. Eu personal am căzut des în capcana de a cumpăra tot ce era mai nou pe piaţă. De câte ori trec pe lângă un magazin de cosmetice mă simt ca un copil în faţa unei vitrine cu jucă rii. Aveam o colecție dezordonată de zeci de produse care ocupau spaţiu în sertarele mele și am irosit atât de mulți bani! Dar odată ce am făcut trecerea la o rutină de machiaj mai simplă, a fost atât de eliberator! A fi un minimalist în frumusețe economisește timp, spațiu și bani.

Cereţi ajutor specializat

Foto di Gustavo Fring da Pexels

Nu suntem experte la toate şi este absolut normal să fie aşa. Multe femei sunt confuze și copleșite să aleagă produsele potrivite pentru ele. Este greu să faci o bună alegere mai ales că oferta este atât de variată şi complexă. Este adevărat că există foarte multe surse din care să ne inspirăm: instagram. Youtube, facebook, reviste, cărţi şi multe altele. Exact cum spuneam, sunt prea multe şi uneori este complicat şi dificil să facem alegerea potrivită.

Aici este important să aveţi pe cineva care să vă ajute. Uneori este mult mai simplu să apelaţi la serviciile unei bune cosmeticiene sau a unei persoane specializate în frumuseţe şi îngrijire care vă poate crea un program personalizat de îngrijire şi make up.

Acum mai toate magazinele de beauty au personal specializat care vă poate sfătui în alegerea produselor şi vă pot recomanda exact ceea ce aveţi nevoie.

Să vă simțiţi frumoase nu ar trebui să fie complicat sau să necesite tone de produse. Dacă doriți să vă simplificați rutina de înfrumusețare, rămâneți la o rutină simplă de îngrijire a pielii și de machiaj, care vă va ajuta să arătați și să vă simțiți minunat.

O notă finală despre minimalism, machiaj și frumusețe

Îi mulțumesc prietenei mele Diana pentru că mi-a împărtășit sfaturile ei despre crearea unei rutine de frumusețe minimalistă. Mi-au plăcut sfaturile ei și ador ideea de a crea o capsulă compactă de machiaj personalizată (o modalitate fantastică de a reduce risipa!).

Dar, înainte de a încheia această postare, am vrut doar să iau un moment pentru a reaminti tuturor că simplitatea nu are doar o singură dimensiune. Nu există „reguli” pe care trebuie să le urmați. În schimb, este vorba de alinierea și găsirea punctului favorabil în care lucrurile pe care le dețineţi și pe care le faceţi susțin stilul de viață care vi se potriveşte cel mai bine.

Există un milion de moduri diferite de a trăi cu simplitate. Pentru unii, este o față plină de machiaj, iar pentru alții, este puțin ulei de cocos, bb cream și luciu de buze.

Ideea pe care vreau să o transmit este că nu contează numărul de produse pe care îl folosiţi pentru îngrijirea zilnică, în schimb, o rutină minimă de machiaj înseamnă să purtați ceea ce vă face să vă simțiţi cu adevărat bine!

Rutina de frumuseţe şi îngrijire a pielii exprimată prin simplitate.
Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul pentru politica noastră de cookie-uri și de confidențialitate. Află mai mult

Setările cookie-urilor de pe acest site web sunt setate astfel încât să permită cookie-urilor să vă ofere cea mai bună experiență de navigare posibilă. Dacă continuați să utilizați acest site web fără să modificați setările cookie-urilor sau faceți clic pe „Accept” de mai jos, sunteți de acord cu acest lucru.

Închide