Modalități simple de a deveni mai feminine

Cum poate o femeie să devină mai feminină? – o întrebare de 1000 de puncte la care este practic imposibil să răspundem fără să ne lovim de o mulţime de opinii, nuanțe și puncte de vedere diferite și fără a cădea în vreun clișeu banal.

Pentru că, despre femei şi feminitate mai presus de toate, de secole au existat judecăți și prejudecăți, superstiții, stigmate sociale și stereotipuri care sunt în contrast cu ceea ce este realitatea faptelor.

Tot mai multe femei au renunţat la propria feminitate pentru a se adapta la o societate masculină şi pentru a-şi câştiga dreptul de a face ceea ce fac bărbaţii şi, mai ales, de a câştiga la fel ca şi bărbaţii.

Dar este posibil să ne păstrăm feminitatea, păstrând în același timp un caracter feminin puternic? Nu este imposibil și, contrar a ceea ce ar putea spune unii, a fi feminină nu înseamnă a fi supusă și slabă.

A deveni mai feminină ar putea însemna orice, de la modificarea aspectului până la implementarea unor obiceiuri sau hobby-uri mai feminine în rutina zilnică. Odată ce înţelegem cum să ne maximizăm energia feminină, o putem folosi pentru a avansa în viață. Nu este un secret pentru nimeni că feminitatea are o putere deosebită și odată ce învăţăm să o folosim în avantajul nostru, vom fi de neoprit.

Disclaimer: nu spun deloc că fiecare femeie trebuie să fie super feminină dacă aceasta nu este ceea ce aspiră să fie. Cu toții avem în noi în mod implicit atât energie feminină cât și cea masculină. Însă, dacă printre voi sunt femei care vor să-şi accentueze feminitatea, în acest caz, sper că aceste sfaturi să vă ajute să ajungeți acolo unde doriți.

1. Feminitate înseamnă să vorbiţi frumos

A fi feminine înseamnă a ști cum să transmiteți cu acuratețe ceea ce vreţi să spuneţi, în același timp fiind grațioase, compuse, delicate și educate. Vorbiţi cu blândeţe, încetiniţi ritmul cuvintelor și exprimaţi-vă gândurile cât mai elocvent posibil. Mai bine să spuneţi „Azi e frig” decât „Este atât de frig încât îmi îngheață și fundul”. Vă puteți împărtășiți ideile și să fiți în continuare feminine.

Nu trebuie să vă schimbaţi mentalitatea sau subiectele despre care vorbiţi pentru a fi feminine, doar luaţi în considerare modul în care vă exprimaţi.

Femeile educate au un vocabular frumos şi stau departe de cuvinte vulgare, jargoane, înjurături, bârfe, și tot felul de subiecte picante.

A vorbi pe un ton elegant este o modalitate rapidă de a arăta mai rafinat și mai feminin și există multe resurse online care vă pot ajuta să învățaţi cum să vorbiţi în mod elegant. Vă las mai jos un videoclip de pe you tube care este o resursă excelentă pe care ar trebui să o vizionați dacă doriți să învățați cum să vorbiți pe un ton mai feminin.

2. Feminitate înseamnă să fiţi voi înşivă (și să arătați asta tuturor)

Feminitatea face parte din noi, din personalitatea noastră. Din acest motiv, a o exprima înseamnă și a ști să o comunicăm, să ne afirmăm identitatea în relațiile cu lumea exterioară. De regulă, capacitatea de a comunica clar personalitatea, gândurile și opiniile, este direct legată de conștientizarea și încrederea pe care o avem în noi înșine. Pentru a face acest lucru trebuie să lucrăm la stima de sine și la imaginea pe care o avem despre noi înșine, învățând să ne iubim necondiționat.

Femeile feminine se comportă cu multă încredere şi sunt sigure pe ele. A fi încrezătoare înseamnă să ne cunoaștem valoarea și să ne comportăm ca atare. Și cea mai bună parte a încrederii de sine este că, în timp ce începem să fim mai sigure pe noi, aceasta devine o parte integrantă a personalităţii noastre.

Iată câteva modalități simple prin care vă puteţi întări încrederea:

– amintiţi-vă în mod regulat de toate succesele voastre

– purtaţi ceea ce vă face să vă simțiţi grozav în propria voastră piele

– fiţi pregătite să arătați întotdeauna cel mai bine

– depășiți-vă convingerile limitative

– fiţi recunoscătoare pentru tot ceea ce aveţi

3. Feminitate înseamnă să dedicaţi o atenţie în plus îngrijirii personale

Pentru a arată mereu bine şi a mirosi frumos este important să acordăm timpul necesar îngrijirii personale. Cu siguranță nu trebuie să petrecem o veşnicie la duş sau să ne pieptănăm o ora înainte de a iesi din casă dar, un aspect cu adevărat feminin îl obţinem doar dacă acordăm timp şi grijă. A ieși undeva imediat după antrenamentul de la sala de sport fără a face mai întâi un duș nu este foarte feminin. O femeie trebuie să emane curățenie și să aibă o purtare elegantă oriunde se duce.

Nu este frumos să daţi impresia că v-aţi grăbit să vă pregătiţi, nu vă machiaţi şi nu vă pieptănaţi în fața prietenilor pentru că nu aţi avut timp să o faceţi până atunci.

De asemenea, feminitate înseamnă să mirosiţi mereu bine. Aplicați un pic de parfum pe gât sau aplicaţi o loțiune parfumată după duș. Nu uitați să folosiți un parfum ușor şi delicat atunci când sunteţi în public pentru că nu trebuie să-i faceţi pe ceilalţi să se simtă rău din cauza unui miros prea puternic.  

4. Feminitate înseamnă să aplicaţi mai puţin machiaj

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Acest pas nu este obligatoriu, dar machiajul vă va ajuta să arătați puțin mai feminină. Rujul roșu sau roz și fardurile de pleoape neutre vă vor permite să creați un aspect feminin. Totuși, rețineți că nu este necesar. Folosiți machiaj numai dacă doriți. Dacă vă face să vă simțiți inconfortabil, evitați-l.

Machiajul îndrăzneț și puternic este foarte frumos și artistic, însă machiajul feminin este mult mai lejer și cu aspect mai natural. Regula less is more este valabilă şi în acest domeniu.

În loc să vă schimbaţi trăsăturile feței cu un machiaj mult prea strident, optaţi pentru un aspect mai natural care să vă îmblânzească trăsăturile.

5. Feminitate înseamnă să acceptaţi cu amabilitate complimentele şi ajutorul

Vă este greu să acceptați cadouri sau complimente? Nu sunteţi singurele. Cu toate acestea, a fi feminină înseamnă a accepta cu amabilitate şi eleganţă complimentele și a primi liber și apreciativ ajutorul din partea bărbaţilor.

Fiţi mereu recunoscătoare pentru tot ceea ce primiţi, fie că este un compliment frumos pentru cum arătaţi în acea zi, o mână de ajutor sau un gest amabil cum ar fi un cadou.

De exemplu, dacă abia v-aţi trezit dimineaţa și soțul vă spune că arătaţi bine, spuneţi doar „Mulțumesc”. Nu trebuie să ignoraţi complimentul spunându-i că nu aveţi cum să arăți bine cu părul ciufulit. Acceptaţi complimentul cu zâmbetul pe buze și mergeţi mai departe.

Este adevărat că noi femeile trebuie să fim libere şi să nu depindem de nimeni altcineva. Dar asta nu înseamnă că atunci când ni se oferă ajutorul trebuie să-l refuzăm pentru că suntem independente şi puternice. Accesaţi latura voastră feminină şi acceptaţi ajutorul oferit atunci când este dat.

6. Feminitate înseamnă să purtaţi haine care se potrivesc cu fizicul vostru

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Deși cred că fiecare are dreptul să poarte ce vrea, unele haine pur și simplu nu arată rafinate pe toate tipurile de corp. Așa că, în loc să vă îmbrăcaţi în funcţie de greutatea pe care o aveţi, îmbrăcaţi-vă după forma voastră și în haine care să evidențieze trăsăturile voastre preferate.

Hainele ar trebui să fie drăguțe și simple. Începeţi prin a purta fuste în loc de blugi pentru că nicio piesă vestimentară nu este mai potrivită pentru a vă defini și îmbrățișa feminitatea. Asortaţi fusta cu o bluză, curea și o pereche de pantofi. Fustele nu ar trebui să fie prea scurte ci până la genunchi pentru un look elegant şi discret. Nu cădeţi în capcana „girly” de roz sau bleu, încercaţi şi culori precum negru, albastru închis și vişiniu.

Dacă nu vă plac tocurile înalte, alegeți pantofii tip balerine. Secretul este să purtați pe cei simpli și rafinaţi.

Evitaţi aspectul şifonat de tip „abia m-am dat jos din pat”.

Lucrul esenţial este că sunteţi voi cele care purtați hainele și nu invers, așa că alegeţi doar ceea ce vă face să vă simțiţi confortabil și ceea ce accentuează părţile pe care le iubiţi la corpul vostru.

7. Feminitate înseamnă să zâmbiţi mai des

Zâmbetul este cel mai bun accesoriu al unei femei și toate arată calde și primitoare atunci când zâmbesc. Acesta este cel mai ușor mod de a arăta feminin și amabil și îi va face pe oameni să se simtă confortabil cu voi.

Desigur, există locuri în care nu ar trebui să zâmbim, totuși, de cele mai multe ori un zâmbet este o armă secretă care ne poate ajuta să mergem mai departe în viață și nu necesită niciun efort!

8. Feminitate înseamnă să ştiţi cum să aveţi grijă de ceilalţi

Foto di Andrea Piacquadio da Pexels

Femeile sunt prin excelenţă şi mame şi face parte din natura lor să se îngrijească de alţii. Dar, dacă vreţi să fiţi feminine, trebuie să știţi cum să ajutați pe cineva, indiferent dacă iubitul vostru este bolnav, dacă vă este rănit câinele sau prietena voastră cea mai bună are nevoie de un umăr pe care să plângă. Învățaţi cum să acordaţi ajutorul unei persoane care nu se simte bine sau cum să-i vorbiţi cuiva pentru a-l calma, pentru a-l face să se simtă mai în siguranță sau mai iubit.

O femeie nu rămâne inactivă dacă lângă ea este cineva care evident are nevoie de ajutor.

Asta nu înseamnă că trebuie să vă concentraţi toate energiile asupra celorlalți. Înseamnă doar că ar trebui să fiţi pregătite să faceţi față acelor momente în care cineva are nevoie de voi.

9. Feminitate înseamnă să faceţi complimente sincere

Un compliment frumos poate face ziua cuiva mai bună. A face pe cineva să se simtă bine cu sine este un gest plăcut, așa că faceţi zilnic complimente sincere oamenilor pe care îi vedeţi în fiecare zi.

A fi feminine înseamnă a şti cum să-l facem pe interlocutor să se simtă special și important, indicând în mod explicit o abilitate sau o caracteristică pozitivă. Puteți spune fraze simple, cum ar fi „Îmi place rochia ta. Îți evidenţiază ochii” sau „Ești foarte bun la pian. Când ai învăţat?”. Arătați un interes sincer față de o persoană și găsiți o modalitate discretă de a arăta că-i acordați atenție.

Nu trebuie să exagerați, complimentaţi doar atunci când simţiţi nevoia să o faceţi.

Femeile care sunt încrezătoare în feminitatea lor nu concurează cu celelate femei şi nu întârzie să facă complimente atunci când este nevoie.

Ar trebui să vă extindeţi aceeași curtoazie și față de voi înşivă. A vă complimenta va face minuni pentru stima voastră de sine.

10. Feminitate înseamnă să aveţi o bună postură şi un mers sigur şi elegant

A avea o postură bună face bine pentru coloana vertebrală, dar vă ajută și să arăți mai feminine.

Cum? Ei bine, atunci când mergeţi drept şi cu umerii traşi, vă deschideţi pieptul, și arătați mai încrezătoare. De asemenea, o postură dreaptă vă ajută să arăți mai suple, dacă asta vă doriţi! Dar pentru a fi cu adevărat feminine, mișcaţi-vă în mod elegant, uşor şi nu vă grăbiţi să ajungeţi într-un loc decât dacă este absolut necesar.

În majoritatea societăților, femeile sunt considerate a fi mai grațioase decât bărbații. Desigur, există și excepții și doar voi puteţi decide dacă rafinamentul vă va ajuta să vă exprimaţi feminitatea. În general, însă, multe femei se simt mai feminine atunci când se mișcă grațios, nu atunci când fac mișcări incomode sau bruşte. Este evident că trebuie să ţineţi cont de context. Când jucaţi tenis sau mergeţi la poligon, trebuie să demonstraţi o anumită decizie, în timp ce într-un restaurant sau în dormitor puteți fi mai fine.

Pentru a fi grațioase şi feminine, purtaţi pantofi eleganți și confortabili, astfel încât să puteți merge în mod natural şi fără probleme.

Există multe alte moduri în care noi femeile putem să ne exprimăm feminitatea şi vreau să închei acest articol cu un citat care reuşeşte să cuprindă în câteva fraze toată esenţa a ceea ce reprezintă o femeie.

„Lumea are nevoie de femei puternice. Femei care luptă pentru ele şi pentru alţii, femei care iubesc şi se lasă iubite. Femei curajoase dar şi blânde în acelaşi timp. Femei cu o voință de nestăpânit.” – Amy Tenney

Modalități simple de a deveni mai feminine
Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul pentru politica noastră de cookie-uri și de confidențialitate. Află mai mult

Setările cookie-urilor de pe acest site web sunt setate astfel încât să permită cookie-urilor să vă ofere cea mai bună experiență de navigare posibilă. Dacă continuați să utilizați acest site web fără să modificați setările cookie-urilor sau faceți clic pe „Accept” de mai jos, sunteți de acord cu acest lucru.

Închide