Foto di Andrea Piacquadio da Pexels

Glow up este un termen des folosit pe canalele social şi se referă la o transformare personală sau o schimbare de look care vă face să străluciţi. Dar, poate însemna şi atingerea unui obiectiv, adoptarea unui stil de viață mai sănătos sau creşterea personală. Indiferent de semnificația pe care o atribuiţi acestui termen, ideea este să deveniţi cea mai bună versiune a voastră, să învăţaţi să aveţi grijă de voi şi să vă acceptați aşa cum sunteţi. Aveţi grijă de corpul vostru din interior și din exterior, adoptând o dietă echilibrată, făcând sport în mod regulat și având grijă de pielea voastră. Întăriți-vă stima de sine și înconjuraţi-vă de oameni pozitivi care să contribuie la transformarea voastră.

În acest articol vă provoc la un glow up în ceea ce priveşte creşterea, sănătatea și bunăstarea, încrederea financiară, casa și spațiul personal și vom căuta modalități în care vă puteți îmbunătăți continuu acele domenii ale vieții și învăța să străluciți în mod constant.

Creșterea personală

1. Definiți-vă prioritățile

Stabilirea priorităților înseamnă a puncta care sunt principalele noastre preocupări, interese și responsabilități.

Imagine de Tumisu, please consider ☕ Thank you! 🤗 de la Pixabay

Capacitatea noastră de a stabili obiective și de a le atinge depinde de prioritățile pe care le acordăm. Dacă ne cunoaştem priorităţile, luăm decizii mai bune şi mai rapide şi acest lucru ne ajută în provocarea Glow up. Prioritățile noastre sunt activități în care dorim să dedicăm timp și efort.

Citiţi aici mai multe despre cum să vă definiţi priorităţile.

2. Stabiliți obiective realizabile

Un obiectiv realizabil este fezabil și realist. Nu înseamnă că este ușor. Procesul de stabilire a obiectivelor este o procedură care începe cu ceea ce doriți să realizați și cum doriți să îl realizați.

A avea ambiții prea mari fără obiective măsurabile vă poate face să vă pierdeți concentrarea și direcția. Obiectivele trebuie să fie SMART

(specifice, măsurabile, accesibile, relevante şi încadrate în timp).

Am scris aici mai multe despre cum să ne stabilim obiectivele.

Obiectivele ar trebui să fie relevante pentru ceea ce vreţi să obțineţi și unde vreţi să ajungeţi. Nu vă stabiliți obiective dispersate și inconsecvente.

3. Învățaţi să vă gestionaţi aşteptările

Așteptările ne pot afecta viața personală și bunăstarea dacă cedăm prea mult la dorințele altora în loc să facem ceea ce ne face fericiți. Uneori, lăsăm ca așteptările pe care le au alte persoane de la noi să întârzie procesul de transformare în cea mai bună versiune a noastră.

Acesta este motivul pentru care este important nu numai să vă gestionați propriile așteptări, ci și să vă gestionați răspunsul la așteptările celorlalți pentru dvs.

Este important să vă urmaţi propriile vise şi obiective dacă vreţi să străluciţi. Alegeţi să trăiţi în mod intenționat în fiecare secundă, minut și oră.

Lucrurile nu merg întotdeauna conform aşteptărilor şi este atât de uşor să ne descurajăm atunci când nu reuşim să ne atingemm un obiectiv. Luați o pauză și reconsiderați-vă opțiunile, gândiți-vă la ce nu a funcţionat, aflați ce a mers prost și reformulați totul.

4. Idendificaţi convingerile limitative şi eliminaţi-le

Foto di Liza Summer da Pexels

Convingerile limitative sunt scuzele pe care le inventăm pentru a nu realiza ceea ce vrem să obținem. „Sunt prea bătrân/ă pentru a face asta”, „Nu sunt suficient de pregătit/ă să fac asta”. Astfel de scuze ne țin în zona de confort şi ne limitează progresul și rezultatele. Aceste gânduri, fie că sunt în mintea noastră conștientă sau subconștientă, le considerăm adevăruri absolute. Convingerile limitative acționează ca un mecanism de apărare pentru a evita să trăim aceleaşi suferinţe din trecut. Fie că este vorba de eșecuri, dezamăgiri sau frustrări, acestea pot veni de oriunde: frică, convingeri personale, societate, credințe religioase și multe altele.

Atunci cum să depășim propriile convingeri limitative? În primul rând, trebuie să le identificăm. Aflați care sunt aceste credințe şi de unde vin. Acest lucru vă va ajuta să identificați strategiile potrivite pentru a le aborda în mod corespunzător. Întreabaţi-vă: de ce? Puneţi întrebări importante care vă pot face să raționalizaţi aceste convingeri în mod adecvat. Veţi descoperi adesea că nu sunt altceva decât simple convingeri limitative de care ar trebui să scăpaţi.

Sănătatea și bunăstarea

1. Adoptaţi diete sănătoase

S-a demonstrat că o dietă sănătoasă oferă numeroase beneficii pentru sănătate, fie că este vorba de eliminrea alimentelor nedorite, a caloriilor, fie că se referă la controlul greutății și a altor activități sănătoase. Nu trebuie să aveţi limitări stricte sau să vă privaţi de alimentele pe care le iubiţi. Nu uitaţi că o dietă sănătoasă înseamnă să fiţi fericiţi şi în timp ce mâncaţi, pentru că mâncarea nu este doar hrană pentru corp dar şi pentru minte. Există nenumărate modalități de a alege alimente sănătoase: mâncaţi fructe şi legume proaspete de sezon şi preferabil autohtone, beţi suficientă apă, asimilaţi suficiente proteine pentru o bună funcţionare a organismului etc.

2. Creaţi o rutină zilnică

Suntem ceea ce facem în mod repetat; prin urmare, excelența nu este un act singular, ci un obicei.

aristotel

Dacă vreţi să creşteţi şi să vă transformaţi în cea mai bună variantă a voastră, este important să vă creaţi o rutină zilnică.

Rutina zilnică poate fi: să vă treziţi dimineaţa devreme şi să vă culcaţi la o oră rezonabilă, să faceţi mişcare în fiecare zi, să vă hidrataţi corespunzător, să scrieţi într-un jurnal, să vă faceţi zilnic treburile pe care le-aţi stabilit cu o zi înainte, să citiţi etc.

Mai multe aici , aici şi aici despre rutină.

Imagine de Irina L de la Pixabay

3. Hrăniţi-vă mintea și corpul

Mens sana în corpore sano – o spuneau acum mii de ani romanii. Atunci când reuşim să ne hrănim mintea pentru a filtra gândurile, emoțiile și activitățile, devenim mai sănătoşi. Lectura, meditaţiile, rugăciunea, pot fi un bun nutriment pentru mintea noastră, dar şi renunţarea la anumite conturi de social media care nu adaugă valoare, contribuie la sănătatea noastră mintală.

Siguranţa financiară

1. Creați un fond de urgență

Gândiți-vă la fondul dumneavoastră de urgență ca la o poliță de asigurare. A avea un fond de urgență vă oferă liniște sufletească și un pic de libertate financiară.

Dacă reuşiţi să ţineţi o sumă de bani separat de cei pe care îi folosiți pentru a plăti facturile, preveniţi cheltuielile impulsive și evitaţi tentațiile. Ideal este să cheltuiţi mai puţin decât câstigaţi. Atenţie, a nu se confunda fondul de urgență cu banii pe care îi economisiți pentru vacanțe, studiile copiilor sau cumpărături.

2. Reduceți cheltuielile

Ar trebui să trăim sub posibilitățile pe care le avem pentru a putea creşte financiar. Reduceți modul în care faceți cumpărăturile și nu exageraţi cu acumularea de lucruri. Reevaluaţi cheltuielile şi stabiliţi un buget, reduceţi costurile şi schimbaţi obiceiurile în care faceţi cheltuielile.

Mai multe aici despre cum să ne facem un buget de cheltuieli.

3. Dezvoltați o mentalitate financiară sănătoasă

Foto di maitree rimthong da Pexels

Ceea ce credeţi despre bani va influența modul în care evoluează aspectul financiar al vieții voastre. A avea o mentalitate financiară sănătoasă înseamnă a avea convingeri și atitudini speciale față de bani. Decideţi cum vreţi să vă administraţi banii, economiile şi cheltuielile. Oamenii care au o mentalitate financiară solidă cred că este posibil să-și atingă obiectivele financiare.

Încrederea de sine

1. Folosiţi afirmații pozitive

Acest lucru vă ajută să vă calmați pe interior şi să transmiteţi mai departe pozitivitate. Expresii precum: „Sunt demn de iubire” ; „Sunt creat pentru tot ce este mai bun în viață și o voi obține” ; „Viața este bună cu mine” ; „Sunt prosper” şi multe altele sunt foarte importante. Repetaţi-le de câte ori simţiţi nevoia și universul le va aduce la realitate.

2. Iubiţi-vă pe voi înşivă

Iubirea de sine este esenţială, nu putem oferi ceea ce nu avem, nu putem oferi dragostea pe care oamenii o merită dacă nu o putem măsura cu dragostea pentru noi înşine.

Îmbracaţi-vă cu cele mai bune haine pe care le aveţi, consumaţi mâncare bună, ascultaţi muzică de calitate şi citiţi doar ceea ce vă place cu adevărat, fiţi selectivi, simţiţi-vă bine, trataţi-vă bine.

Investiţi mai mult timp, atenție, efort și bani în voi înşivă şi veţi avea rezultate uriaşe.

Învăţaţi lucruri noi, râdeţi, faceţi ceva doar pentru voi fără sentimente de vinovăţie. Iubirea de sine nu este egoism, aşa cum ne tratăm pe noi înşine, îi vom trata şi pe ceilalţi.

  3. Înconjuraţi-vă de oameni pozitivi

Se spune că suntem media a cinci persoane pe care le frecventăm cel mai des. Dacă suntem înconjuraţi de persoane vesele şi optimiste, aşa vom fi şi noi. Este o vorbă: dacă vă împrieteniţi cu albinele, veţi mânca miere; de vă împrieteniţi cu muştele…

Oamenii negativi ne afectează procesul de gândire şi contribuie la o stare generală proastă. Nu spun că nu trebuie să fim empatici cu alte persoane, dar dacă acele persoane nu fac altceva decât să se plângă şi să ne încarce permanent cu problemele lor, trimiteţi-le la un psiholog.

Asigurați-vă că puneți în mod constant sănătatea mintală mai presus de sentimentele oricui. Nu vom reuşi să facem nimic bine dacă suntem deranjaţi psihic în permanenţă. Evitaţi cu orice preț acest tip de persoane atât online, cât și offline.

Casa devine strălucitoare

Photo by Spacejoy on Unsplash

1. Organizarea

Organizarea este cheia supraviețuirii noastre ca om. Oamenii dezorganizați sunt stresați și acest lucru le afectează productivitatea. Pentru a vă îmbunătăți nivelul de organizare, trebuie să vă organizați casa.

Cărțile sunt menite să stea în bibliotecă, nu în sala de mese, iar hainele în şifonier, nu aruncate pe scaun. Trebuie să vă asigurați că lucrurile sunt depozitate în locurile potrivite.

În ceea ce priveşte organizarea, veţi găsi multe resurse utile pe acest blog aici, aici şi aici.

2. Stabiliți un program de curățenie

Stabilirea unui program de curățenie demonstrează că nu vă place să vă aglomeraţi cu treburile casnice şi vreţi să vă bucuraţi de o casă curată şi ordonată în orice moment. Mai multe aici despre cum să ne organizăm curăţenia casei.

3. Creaţi o atmosferă plăcută în casa voastră

O atmosferă plăcută în casă contribuie foarte mult la starea noastră de spirit generală. Este imposibil să ne odihnim şi să ne relaxăm într-un ambient neplăcut, plin de praf şi de mirosuri urâte. Eliminaţi mirosurile neplăcute care vin de la coşurile de gunoi şi de la cuştile animalelor de companie. Deschideţi des geamurile şi lăsaţi să intre aerul proaspăt. Aprindeţi lumânări parfumate şi puneţi flori proaspete în vază. Am scris aici un articol despre cum să ne meţinem casa mereu parfumată.

Faceți curăţenie cu regularitate şi nu așteptați ca lucrurile murdare și inutile să se adune.

Este imposibil să straluciţi dacă nu aveţi o casă care să stralucească. Nu uitaţi, casa în care locuiţi este cartea voastră de vizită.

Dacă aţi citit până aici, înseamnă că aţi acceptat provocarea glow up şi vreţi să deveniţi cea mai bună versiune a voastră. Poate părea prea mult pentru început, dar totul se începe cu primul pas, şi anume: decizia de a vă prioritiza.

Dacă doriți să străluciți așa cum este explicat în acest articol, acordați-vă puțin timp pentru dvs. și examinați-vă abilitățile și posibilitățile nelimitate pe care le puteți obține.

Unicul mod de a vă transforma în cea mai bună variantă a voastră este să începeţi.

Nu ezitați să vă lăsați părerile în secțiunea de comentarii.

Glow up: o transformare esenţială pentru cea mai bună versiune a ta
Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul pentru politica noastră de cookie-uri și de confidențialitate. Află mai mult

Setările cookie-urilor de pe acest site web sunt setate astfel încât să permită cookie-urilor să vă ofere cea mai bună experiență de navigare posibilă. Dacă continuați să utilizați acest site web fără să modificați setările cookie-urilor sau faceți clic pe „Accept” de mai jos, sunteți de acord cu acest lucru.

Închide