Foto di Mariah Hewines su Unsplash

Dacă nivelurile tale de energie scad pe zi ce trece, spațiul tău fizic este dezordonat și simţi că te sufoci, scade productivitatea şi nu mai ai chef să faci nimic, creativitatea este blocată şi nu reuşeşti să-ţi găseşti motivația, probabil ai nevoie de o cură de detoxificare.

Nu intenţionez să vă vorbesc despre o cură detox alimentară pentru că nu sunt un nutriţionist, în acest articol vreau să transmit câteva idei care vă pot ajuta să vă detoxificaţi viaţa pentru a face loc noilor energii pozitive. Şi, având în vedere că pe data de 4 iunie luna devine plină, este momentul oportun să puneţi în aplicare câteva dintre aceste metode, pentru a facilita procesul de detoxifiere.

Se ştie că încă din cele mai vechi timpuri, bunicele noastre aveau obiceiul să exploateze puterea lunii pline pentru a-şi purifica locuinţele şi mintea, eliminând lucrurile de prisos şi gândurile negative, curăţând mediile şi canalizând energiile pentru a îmbunătăţi funcţia obiectelor.

Actual, când trăim într-o societate în care locuinţele noastre au devenit adevărate depozite de obiecte şi lucruri (de cele mai multe ori nefolositoare), suntem înconjuraţi de tot felul de persoane mai mult sau mai puţin prietenoase, ne umplem mintea cu o mulţime de informaţii nu întotdeauna benefice, o cură de detoxifiere a vieţii este mai mult decât necesară.

Uneori este suficientă eliminarea lucrurilor externe care nu mai adaugă valoare vieții noastre pentru a ne simţi mai lejeri.  

Desigur, nu este necesar să urmaţi toate sfaturile într-o singură zi, ci alegeți câteva și lucrați la ele pentru a vă simți uşuraţi și plin de energie, sau le faceți la fiecare lună plină pentru a vă menține energia ridicată.

Cum să vă detoxifiaţi viața? Iată cele 9 metode:

1. Curățați-vă în profunzime casa

Cea mai eficientă modalitate de a vă detoxifia viața este pur și simplu să curățați spațiul în care vă petreceți cea mai mare parte a timpului. Sună banal, dar este esenţial. A avea un dormitor aerisit şi ordonat este important pentru o odihnă optimă. Ce poate fi mai plăcut decât să intraţi să faceţi un duş într-o baie curată şi parfumată. Eliminaţi pânzele de păianjen, curățați toate superficiile, ștergeți plintele, măturați sau aspirați sub mobilier și prin toate colțurile, puneţi toate lucrurile la locul lor şi acordaţi mai multă atenţie la curăţenia din bucătărie.

Curățați toate zonele care, de obicei, tind să fie neglijate și apoi bucuraţi-vă de rezultat. Acest lucru ajută şi la eliminarea kilogramelor în plus fără a face dietă.

2. Schimbaţi decorul în casă

Dacă spațiul în care locuiţi a devenit monoton, ar putea fi timpul să mutați anumite piese de mobilier sau să le înlocuţi cu altele noi. Donați sau vindeţi mobilierul vechi și încercaţi să creaţi un decor nou care să dea prospeţime ambientului.

Foto di Kara Eads su Unsplash

Îmi aduc aminte că mama mea avea obiceiul să schimbe locul la anumite piese de mobilier în anumite perioade de timp, reuşind în felul acesta să aducă un aer de noutate şi prospeţime în casă.

Puteţi să vă cumpărați anumite piese de artă ca să le înlocuiţi pe cele vechi, puneţi lumini noi, schimbaţi feţele la pernele de decor şi cumpăraţi câteva plante decorative. Nu uitaţi de regula less is more, nu supraîncărcaţi spaţiile, prima dată eliminaţi şi după aceea adăugaţi, dacă este necesar.

3. Eliminaţi

Pentru a elimina kilogramele în plus, mai întâi eliminăm lucrurile de prisos din casă. Am scris câteva articole despre cum să facem decluttering.

Dulapurile supraaglomerate sunt o adevărată sursă de stres. Este atât de plăcut atunci când ne eliberăm dulapurile de superflu astfel încât lucrurile noastre să aibă loc să respire!

Ce nu purtaţi, donaţi, simplu.

4. Aruncanţi produsele cosmetice vechi

Produsele de machiaj vechi şi cosmeticele expirate nu fac bine tenului şi sănătăţii în general. Chiar şi cele mai scumpe produse au un termen de garanţie. Ştiu că nu este plăcut să arunci un machiaj pe care ai dat mulţi bani şi pe care l-ai folosit puţin, dar este mai sigur aşa dacă mirosul, culoarea sau textura s-au schimbat. Produsele cosmetice şi de machiaj au un scop precis, să ne facă mai frumoase. Dacă nu mai îndeplinesc acest criteriu, trebuiesc eliminate. Iar data viitoare, cumpăraţi mai puţine produse şi folosiţi-le în termenul precizat pe etichetă.

Citiţi şi despre simplificarea bucatariei cu metoda capsule kitchen.

5. Faceţi curăţenie în cămară şi în frigider

Un detox eficient începe prin a elimina orice găsiţi prin cămară şi frigider care au expirat sau care ştiţi că nu le veţi mânca.

Sunt sigură că undeva pe fundul unui raft se găseşte o pungă de ceva care stă pe acolo de mult timp şi aşteaptă doar să fie aruncată. Controlaţi-vă bine congelatorul şi verificaţi data de scadenţă. Dacă un aliment este conservat în congelator, asta nu înseamnă că valabilitatea lui este veşnică.

În timp ce lucraţi la asta, notați pe o listă necesarul pentru a vă crea un sistem de organizare a lucrurilor.

6. Detoxifiere digitală

Treceţi prin toate folderele din calculator și ștergeți imaginile neclare și fișierele care nu vă mai interesează. Ștergeți e-mailurile vechi și dezabonați-vă de la orice site web pe care nu le mai vizitați. Dezinstalați aplicațiile vechi pe care nu le-ați folosit de luni de zile. Ștergeți fișierele aleatorii de pe desktop.

7. Relații toxice

Detoxificaţi-vă viața de relațiile dăunătoare. Acest lucru ar putea însemna pur și simplu să nu mai urmăriţi sau să anulaţi prietenii de pe rețelele de socializare care nu mai fac parte din viaţa voastră sau care nu vă mai aduc niciun interes. Sau aţi putea să renunţaţi la anumite persoane din viaţa reală care sunt toxice pentru bunăstarea voastră. Aici mă refer la acele persoane negativiste care reuşesc de fiecare dată să vă schimbe dispoziţia în una tristă şi aduc în mod constant drama, se folosesc de voi, vă dezamăgesc sau acționează într-un mod care nu corespunde valorilor și standardelor voastre personale.

8. Renunțaţi la gândurile negative

Foto di Binti Malu: https://www.pexels.com/it

Detoxificaţi-vă viața renunțând la vechile gânduri negative. Tiparele noastre de gândire fac parte din educaţia noastră şi din modul nostru de a fi. Însă, o persoană de succes este o persoană cu o gândire pozitivă. Se pare că persoanele fericite şi de succes sunt aşa pentru că au o atitudine mereu pozitivă.

Dar dacă sunteţi mereu negativi, nu veţi vedea oportunitățile disponibile și vă veţi bloca propria creativitate.

Probabil cunoaşteţi şi voi persoane care sunt întotdeauna negative și nefericite și pare că nu li se întâmplă nimic bun. Acest lucru se datorează faptului că atitudinea lor negativă îi împiedică să aibe succes.

Aşadar, eliminaţi gândurile negative şi trăiţi o viaţă plină de oportunităţi şi succese.

9. Schimbați obiceiurile proaste cu obiceiurile bune

Cu toții avem obiceiuri proaste la care trebuie să lucrăm. Alegeți unul sau două și decideți să le schimbați cu un bun obicei.

Atunci când vă decideți să atingeți un obiectiv nou, este important să vă întocmiţi un plan şi să stabiliţi cum să-l puneţi în aplicare.

De exemplu, dacă noul vostru obicei pe care doriţi să-l creaţi este să faceţi gimnastică de dimineață şi vreţi să vă antrenaţi de 3 ori pe săptămână, planul ar fi acela de a vă pregăti hainele de antrenament şi încălţămintea cu o seară înainte. Duceţi-vă devreme la culcare şi puneţi-vă hainele de antrenament imediat după ce v-aţi dat jos din pat.

Utilizați un instrument de urmărire a obiceiurilor pentru a vă monitoriza progresul.

Sper că aveți câteva idei despre cum să vă detoxifiați viața şi să vă simţiţi mai lejeri şi plini de energie chiar şi fără a ţine dietă.

Care este metoda voastră preferată de detoxifiere?

9 moduri de a vă detoxifica viața fără a ține dietă
Etichetat pe:    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *